Mindfulness voor omgaan met zelfmoordgedachten? Deelnemers gezocht voor Prospect studie’

11/04/2017

Mindfulness voor omgaan met zelfmoordgedachten? Deelnemers gezocht voor Prospect studie’

 
Gepaste hulp vinden voor het omgaan met zelfmoordgedachten is niet evident. Van slechts weinig trainingen of behandelingen is immers bekend of ze ook helpen in het reduceren van zelfmoordgedachten. Dit is een belangrijk aandachtspunt in het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie.
 
Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) lanceert daarom een studie naar het effect van Mindfulness Based Cognitieve Training (MBCT) op het verminderen van suïcidegedachten. Onderzoekers roepen iedereen in Vlaanderen die kampt met zelfmoordgedachten, op om deel te nemen.
 
In het kader van dit onderzoek worden vanaf eind april in alle Vlaamse provincies kosteloos mindfulness trainingen aangeboden. De MBCT gebeurt in groep (max. 10 personen) en omvat 8 wekelijkse sessies van telkens 2u. Indien je je voor het onderzoek aanmeldt, word je willekeurig ingedeeld in een trainingsgroep of in een controlegroep (die de training niet ontvangt).  
Kamp je met zelfmoordgedachten en wil je graag bijdragen aan dit vernieuwende onderzoek? Meld je dan aan op de website prospect.vlesp.be/mbct​ en ontvang snel meer informatie. Iedereen die 18 jaar of ouder is, in Vlaanderen woont en aan zelfmoord denkt, kan deelnemen. Plaatsen zijn beperkt!
 
Aanmelden kan via: prospect.vlesp.be/mbct​
Voor vragen of informatie over het onderzoek kan men terecht op prospect@vlesp.be       
Spring naar toolbar