Think Life

28/11/2016

Graag wensen we de VVPMT op de hoogte te brengen van de zelfhulpcursus Think Life. Think Life is een nieuwe tool binnen het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie. Sinds begin september 2016 wordt de zelfhulpcursus gratis aangeboden op het online platform www.zelfmoord1813.be.

Think Life heeft als doel mensen beter te leren omgaan met zelfmoordgedachten. De cursus is opgebouwd uit zes stappen die zelfstandig en in eigen tempo doorlopen kunnen worden. Think life is gebaseerd op effectieve psychotherapeutische technieken uit de cognitieve gedrags-, problem-solving, dialectische gedrags- en mindfulness-based cognitieve therapie.

De online zelfhulpcursus werd oorspronkelijk ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werd vanuit het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) aan de Universiteit Gent aangepast voor gebruik in Vlaanderen. Uit de resultaten van de studie naar het effect van Think Life, blijkt dat de tool effectief is in het verminderen van suïcidale gedachten. Daarnaast toont de studie aan dat Think Life leidt tot een afname van depressieve klachten, hopeloosheid, piekeren en angst.

Voor meer informatie kan u het introductiefilmpje over Think Life bekijken of klikken naar thinklife.zelfmoord1813.be. Indien gewenst, bezorgen we u ook graag infofiches en posters van Think Life.

We hopen dat u Think Life verder wil helpen verspreiden en onder de aandacht brengen bij uw leden.

Alvast hartelijk bedankt.

Vriendelijke groeten,

Renate van Landschoot
Wetenschappelijk medewerker Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie

Bedankt.

Spring naar toolbar