Ouderen in beweging binnen de geestelijke gezondheidszorg 05.09.2022

06/07/2022

WANNEER?             MAANDAG | 5 SEPTEMBER 2022

WAAR?                     Kandidatuur Natuurkunde (200C)                                                             Arenberg (Heverlee)

COÖRDINATOR?    Prof. Davy Vancampfort

Ouderen in beweging binnen de geestelijke gezondheidszorg

In dit ochtendsymposium gaan we dieper in op de laatste wetenschappelijke evidentie voor bewegingsinterventies binnen woonzorgcentra. Internationale gastsprekers delen ook de allerlaatste wetenschappelijke bevindingen voor het gebruik van innovatieve technologieën binnen bewegingsprogramma’s voor kwetsbare ouderen. De deelnemers krijgen inzicht in de wetenschappelijke evidentie voor het gebruik van o.a. virtuele realiteit binnen bewegingsprogramma’s en exergames (actieve videogames) in de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen bij ouderen.

Sprekers:

Prof. Davy Vancampfort is assistant professor aan het departement Revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. In zijn werk focust Davy zich onder andere op de effectiviteit en doeltreffendheid van exergaming bij ouderen met een majeure cognitieve aandoening.

Prof. Brendon Stubbs is de als senior lecturer verbonden aan King’s College in London. Brendon is wereldwijd de meeste geciteerde auteur in het domein van de revalidatie binnen de psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg. Zijn onderzoek richt zich o.a. op het onderzoeken van beweeginterventies voor ouderen met een majeure cognitieve aandoening.

Prof. Eling de Bruin is associate professor verbonden aan ETH Zürich en gastprofessor aan het Karolinska Institutet in Stockholm, Zweden. Eling geniet wereldfaam in het onderzoek naar exergames voor kwetsbare populaties en ligt mee aan de basis van Dividat, een spin-off bedrijf van ETH Zürich dat evidence based exergames ontwikkelt.

Programma:

Zie hier voor meer informatie.

Taal opleiding

Nederlands en Engels

Datum en tijdstip

Maandag 05.09.2022: 9u30-11u30

Prijs

20 euro

Gratis voor stagebegeleiders kinesitherapie in de GGZ en psychomotorische therapie

Locatie

Kandidatuur Natuurkunde, Celestijnenlaan 200c, 3001 Heverlee Gebouwnummer: 493-11 Lokaal 01.06 – aula D

Inschrijven

Enkel online, via onderstaande link.

Deadline om in te schrijven is t.e.m. 31.08.2022.


Opgepast! Inschrijven = akkoord met
onze annuleringsvoorwaarden.

Schrijf je in!

ACCREDITATIE:

Pro-Q-Kine 4 punten.

DEELNEMERS:

Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen werken we met max. 100 deelnemers.

BETALING

  • Je ontvangt de betalingsgegevens na registratie.
  • KMO- portefeuille gebruiken? Meer info hier.
Spring naar toolbar