Onderzoek GezinsPMT

20/02/2020

Vanuit het bestuur van de VVPMT is er enige tijd terug voor gekozen om financieel bij te dragen tot het onderzoekproject van Marco Visser ivm psychomotorische gezinstherapie. Daarom willen we jullie graag op de hoogte brengen van de stand van zaken daaromtrent aan de hand van onderstaande nieuwsbrief :

 

“Start onderzoek gezinspmt

In samenwerking met KU-Leuven en Praktijk EiE zijn we gestart met een pilot-onderzoek om enkele werkzame elementen uit de psychomotorische gezinstherapie te onderzoeken.

Zo brengen we o.a. het stressniveau en empowerment in kaart van gezinnen en willen we door kwalitatief onderzoek te doen in kaart brengen welke belangrijke therapeutische momenten er waren uit de therapie en hoe deze behandeling wordt ervaren door de gezinsleden en de therapeuten.

Het onderzoek is goed gekeurd door de medisch ethische commissie van KU Leuven en is in november van start gegaan.

We hopen in 2020 het onderzoek af te kunnen ronden en jullie iets te laten weten over de uitkomsten en het vervolg.

 

We zijn dankbaar voor de ondersteuning door middel van subsidie vanuit de Vlaamse vereniging voor psychomotorische therapie (de VVPMT) en de Nederlandse vereniging voor psychomotorische therapie (de NVPMT). Het is hierdoor een internationale gedragen onderzoek vanuit de lage landen!

 

Marco Visser

marco@euthopia.nl

Spring naar toolbar