workshop ademtherapie volgens Middendorf – VOLZET

16/09/2017

de VVPMT nodigt jullie van harte uit op de eerste studiedag van het nieuwe jaar

ADEMTHERAPIE VOLGENS DE METHODE VAN MIDDENDORF”

INHOUD

Ilse Middendorf was een Duitse professor (1910-2009), die de wetmatigheden van de adem heeft onderzocht en geformuleerd en die een instituut heeft gesticht in Berlijn.

Bij Middendorf gaat het in de eerste plaats om het ervaren van de autonome adem, ook wel innerlijke adem of cel adem genoemd. In deze onbewuste, autonome stroom, die vanuit de hersenstam zijn weg zoekt en die vegetatieve processen in ons aanstuurt, zijn lichaam, geest en ziel niet gescheiden. De adem zoals wij die kennen noemt Ilse de gestuurde adem. Deze adem ondervindt grote invloed vanuit het willekeurige (spier)stelsel. Middendorf heeft een groot aantal oefeningen ontwikkeld waardoor zowel het onderscheid tussen willekeurige en onwillekeurige adem als de ademwetmatigheden kunnen worden ervaren.

Onder het motto ADEM IS BEWEGING, BEWEGING IS ADEMEN biedt Diet Sijmons met groot enthousiasme en steeds ook met groot ontzag voor wat ze teweeg brengen, deze oefeningen in workshop vorm aan.

In de oefeningen wordt de adem gewekt en gevitaliseerd. We komen in een verfrissend contact met ons lijf en ervaren de logica van de ademanatomie. Hierdoor ontstaat meer verbinding met onszelf en met de mensen om ons heen.

De workshop voor psychomotorische therapeuten heeft op de eerste plaats tot doel dat de deelnemers ervaring opdoen met een andere kijk op de ademhaling, maar er wordt zeker ook gekeken naar oefeningen die met de eigen cliënten kunnen worden gedaan.

BEGELEIDING

Diet Sijmons is geboren in 1947. Zij heeft een veelzijdige werkervaring in diverse vormen van onderwijs en is sinds 2007 werkzaam als ademtherapeut/pedagoog. Daarin begeleidt zij mensen met een grote verscheidenheid aan klachten in een individueel behandeltraject.

Ook leidt zij mensen op die het werken met de adem in hun beroep willen integreren.
Zij volgde in de periode van 2003 tot 2010 een opleiding tot adempedagoog bij Ilse Middendorf.

Website: www.adembewust-dietsijmons.nl

PROGRAMMA

09u00 ontvangst met koffie

09u30 – 12u30 workshop (2 blokken met een pauze )

12u30 Lunch

13u30 – 16u30 Workshop (2 blokken met pauze)

16u30 Einde van de studiedag

INFORMATIE

Vrijdag 23 februari 2018

In het psychotherapeutisch centrum ELIM

Jagersdreef 100

2950 Kapellen

Wegbeschrijving:

http://www.elim.be/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=4

INSCHRIJVING

Prijs (workshop, koffie, broodjesmaaltijd)

100 euro voor leden, 120 euro voor niet-leden.

(student : 65 euro)

Je kan je inschrijven voor deze studiedag vóór 9/2/18 via e-mail : info@vvpmt.be.

Het inschrijvingsgeld dient overgemaakt te worden op het rekeningnummer van de VVPMT (BE59 4238 1293 6126), VVPMT, Korbeek-losestraat 43, 3360 Bierbeek, met vermelding van je naam en de studiedag. Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt.

Het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Spring naar toolbar