TRE

14/02/2019

 

Beste,

Het bestuur van de Vlaamse Vereniging van Psychomotorisch Therapeuten nodigt u uit op een avondworkshop rond het thema “TRE ( tension and trauma releasig exercises).

De studiedag vindt plaats op woensdag 27 maart 2019 in reiscafé VIAVIA, Mechelen en wordt begeleid door Annik Van Sande.

Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen!!

Verloop van de avond :

19.00. Onthaal met koffie

19.30 -22.00 u Theorie en praktijk

Inhoud:

Stress en spanning, we ontkomen er niet aan in onze huidige wereld. We merken de gevolgen van de spanning in hoe we ons voelen, in onze emoties, in onze manier van omgaan met anderen, in ons lijf. Stress en spanning stapelen zich op. We zien het bij onze patiënten/cliënten én bij onszelf. Vanuit onze dienende en verantwoordelijke houding in het werk, lopen we vaak ongemerkt heel wat fysieke en emotionele spanning op. Helper-stress is een gekend gegeven.

Wist je dat je als mens van nature beschikt over een ingebouwd natuurlijk mechanisme dat ons helpt om met stress en spanning om te gaan? En dat je die stress-reflex (endogeen trillen) opnieuw kunt activeren en in je leven kunt inzetten? “

Endogeen trillen heeft -net als stress en trauma- effect op veel domeinen.
Door je lichaam toe te staan om te trillen, verkrijg je een weldadige ontspanning. Maar niet alleen dat. De trillingen hebben ook invloed op oude diepgewortelde spanningen (fysiek en psycho-emotioneel). Het contact met het lichaam verbetert. Je voelt je niet alleen beter in je lijf, maar ook ‘beter in je vel’. En dat straalt ook af op je omgeving .

Deze workshop is een combinatie van uitleg en ervaren. Je kan kennismaken met jouw eigen natuurlijk stressmechanisme.

Zachte fysieke oefeningen lokken die reflex uit, zodat je het trillen zelf kan ervaren.
Nadien is er tijd vor uitwissleing van je beleving en voor vragen.

Personalia :

Annik Van Sande

Annik is psychologe, NLP-master, perfectionisme-coach, EMDR-therapeute en gecertificeerd level II-TRE-provider, …gefascineerd door de fantastische ontwikkelingsmogelijkheden van ieders unieke menselijk systeem

Praktische info

Je kan je inschrijven voor deze workshop vóór 11 maart 2019 via mail info@VVPMT.be.

De kostprijs bedraagt € 50 voor leden van de VVPMT ; niet-leden betalen € 60; studenten € 40.

Het inschrijvingsgeld dient overgemaakt te worden op het rekeningnummer van de VVPMT (BE59 4238 1293 6126), VVPMT, Korbeek-losestraat 43, 3360 Bierbeek, met vermelding van je naam en “TRE”. Opgelet ! Je inschrijving is pas definitief als het inschrijvingsgeld gestort is op bovenvermeld rekeningnummer. Na betaling ontvang je van ons een bevestiging van je inschrijving via mail.

Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 20. De volgorde van inschrijvingen wordt bepaald door de volgorde van betaling.

Bij onvoldoende aantal inschrijvingen kan het zijn dat de studiedag geannuleerd wordt.

In de prijs is een consumptie inbegrepen.

Gelieve mee te brengen

  • Matje
  • Losse kledij

Locatie :

Via via reiscafé

Zandpoortvest 50

2800 Mechelen

vriendelijke groet,

het bestuur

Spring naar toolbar