Symposium Beweging in Trauma 4 november 2016 (NVPMT)

02/09/2016

De inschrijving voor het symposium is geopend.

Traumabehandeling is in beweging. Naast reguliere behandelmethoden groeit de aandacht voor ervaringsgerichte interventies en voor specifieke invalshoeken en thema’s.

De neurobiologie biedt mogelijk aanknopingspunten die deze ‘beweging’ ondersteunen.

Wat kunt u verwachten?

Windesheim organiseert daarom een symposium waarin nieuwe ontwikkelingen en interventies centraal staan. Zowel de theoretische onderbouwing als praktische invulling komt aan bod in lezingen van internationaal gerenommeerde clinici en onderzoekers. U kunt deelnemen aan workshops, waarin u uw kennis vergroot van ervaringsgerichte therapievormen en andere specifieke en vaak onderbelichte thema’s in traumabehandeling.

Logo trauma in bewegingHet onderzoeksproject ‘Beweging in trauma’ is een goed voorbeeld van zo’n nieuwe interventie. De afronding van dit project vormt dan ook de opmaat tot dit symposium. Het RAAK-project richt zich op een behandelmodule in de psychomotorische therapie die ingezet kan worden in de eerste behandelfase van complex trauma. In verschillende traumacentra is onderzocht wat de effecten zijn van het toevoegen van deze nieuwe module aan de reguliere behandeling. Op het symposium presenteren wij de onderzoeksresultaten, maakt u kennis met de nieuwe behandelmodule en ontvangt u als deelnemer een exemplaar van de publicatie over deze module.

Via onderstaande link vind je meer informatie over het symposium.
http://www.windesheim.nl/over-windesheim/agenda/2016/november/symposium-beweging-in-trauma/Beweging in trauma
Spring naar toolbar