Stropkesloop

21/02/2020

 

Beste collega’s,

We kunnen er niet meer omheen, iedere dag worden we gewezen op gezonder leven. Het aanpassen van eetpatronen, het veranderen van rook- en drankgewoontes, het zetten van 10.000 stappen. Ook onze patiënten spreken die wens uit en zij hebben net zoals tienduizenden Vlamingen ondersteuning nodig. Ook hier kunnen wij als hulpverlener een rol van betekenis spelen en hen het spreekwoordelijke ‘duwtje in de rug’ geven.

De voorbije jaren zijn wij er op Opname 3 in geslaagd om samen met 5 patiënten een Start-to-Run schema van 12 weken af te werken, met als hoogtepunt een ochtendloop rond de Bourgoyen en de eerste editie van onze ‘Stropkesloop’!
Op zaterdag 16 mei nodigen wij alle psychiatrische instellingen uit om samen met ons deel te nemen aan de 2de editie van de Stropkesloop. Hun deelname is uiteraard gratis en een Start-to-Run schema wordt hen door ons opgestuurd. Een bewegingstherapeut of sportieveling per instelling kan een groep enthousiastelingen verzamelen om samen op pad te gaan.
Het evenement staat uiteraard open voor iedere atleet onder ons.

De tweede editie van de Stropkesloop wordt volledig opgezet door en met de patiënten van Opname 3. Ons doel is drieledig. Naast het aanzetten tot meer bewegen van mensen met een psychische kwetsbaarheid, willen we de deuren open zetten voor andere lopers en zo de beeldvorming rond psychiatrie en zijn patiënten bij sturen. Bovendien is het een kans om samen met onze patiënten een project op te zetten die hen aan zelfvertrouwen doet winnen, waarbij ze verschillende taken en rollen op zich nemen. Op deze manier kunnen we ook een kleine opbrengst bekomen om activiteiten buiten de afdeling op te zetten zoals de jaarlijkse driedaagse. We zouden ook, afhankelijk van de opbrengst, een deel willen schenken aan een goed doel. Dit overleggen we eerst met de patiënten.

Hierbij willen wij jullie van harte uitnodigen om ook te starten met een Start-to-Run schema. Uiteraard zijn jullie van harte welkom op onze Stropkesloop!
Wij lichten graag onze plannen toe en staan open voor vragen of bedenkingen.

Met sportieve groeten,

Het team van Opname 3.

www.guislain.be

 

2020AfficheStropkesloop_Met logo sport Vlaanderen
Spring naar toolbar