SOLK deel 2

14/09/2017

 

Beste,

Het bestuur van de Vlaamse Vereniging van Psychomotorisch Therapeuten nodigt u uit op het 2de deel van de 2-voudige studiedag rond het thema SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). Dit is een thema dat momenteel heel actueel is, en waar elke PMT-er wellicht mee te maken krijgt. Deel 1 van deze studiedag vond plaats op donderdag 8 juni 2017 en was heel boeiend en leerrijk. Deel 2 gaat door op donderdag 26 oktober 2017. Dit 2de deel kan ook gevolgd worden door mensen die het 1ste deel niet bijwoonden. De studiedag wordt begeleid door Joy Goffin en Hanneke Kalisvaart, en vindt plaats in het Psychiatrisch Centrum Sint-Hiëronymus, Dalstraat 84 te 9100 Sint-Niklaas. Wij hopen u opnieuw talrijk te mogen verwelkomen!!

Verloop van de dag :

9.00u : Onthaal met koffie
9.25 – 9.30u : Verwelkoming door Griet Peetermans, bestuurslid van de VVPMT
9.30 – 9.45u : Verwelkoming door iemand van het P.C. Sint-Hiëronymus
9.45 – 12.45u : Theorie en praktijk over SOLK
12.45 – 13.45u : Lunch
13.45 – 16.45u : Theorie en praktijk over SOLK
16.45u : Afronding

Inhoud en programma :
Gedurende deze studiedag wordt er stilgestaan bij de methodische opbouw, de praktische aanpak en de theoretische verantwoording van de PMT-behandeling voor somatisch onvoldoende lichamelijke klachten, alsook wordt er inzicht geboden in de meest recente onderzoeken naar de behandeling van SOLK-klachten en onderliggende mechanismen. Daarnaast worden ook tal van praktisch bruikbare oefeningen aangereikt. In deel 2 (26 oktober) zal het accent vooral gelegd worden op : conversiebehandeling, gehechtheid en trauma, aanpak vanuit ACT en lichaamsgericht metalliseren, kinderen en jeugd, contact maken enz.

Personalia :
Joy Goffin studeerde aan de Faculteit der Bewegingswetenschappen, afstudeerrichting bewegingsagogiek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarna was hij werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker aan de Faculteit der Geneeskunde van de Vrije Universiteit en als psychomotorisch therapeut bij diverse instellingen. Op dit moment werkt hij bij de Polikliniek Psychosomatiek van GGZ inGeest, partner van VUmc, waar hij zich intensief bezighoudt met diagnostiek, behandeling en onderwijs over conversiestoornissen en andere somatoforme stoornissen. Daarnaast is hij trainer, supervisor en als docent betrokken bij de opleiding van huisartsen  en revalidatieartsen en geeft hij met enige regelmaat bijscholingen op somatoform en intercultureel gebied.
Hanneke Kalisvaart heeft bewegingswetenschappen gestudeerd en werkt nu als psychomotorisch therapeut en onderzoeker bij Altrecht (= nabij Zeist) Psychosomatiek, Eikenboom. Haar onderzoek betreft body-relatedness bij ernstige somatoforme stoornissen. Hanneke is lid van de werkveldgroep SOLK van de NVPMT en verbonden aan de kenniskring Bewegen, Gezondheid en Welzijn van Windesheim. Ze is gastdocent bij zowel de Faculteit der Bewegingswetenschappen als de master Psychomotorische Therapie van Windesheim en heeft diverse artikelen gepubliceerd over dit onderwerp. In 2015 is ze gecertificeerd in sensorimotor psychotherapy.

Praktische info
Je kan je inschrijven voor deze studiedag vóór 11 oktober 2017 via e-mail : info@vvpmt.be. De kostprijs bedraagt € 100 voor leden van de VVPMT ; niet-leden betalen € 120 ; studenten PMT betalen € 50. Het inschrijvingsgeld dient overgemaakt te worden op het rekeningnummer van de VVPMT (BE59 4238 1293 6126), VVPMT, Korbeek-losestraat 43, 3360 Bierbeek, met vermelding van je naam en “studiedag SOLK”.

Opgelet ! Je inschrijving is pas definitief als het inschrijvingsgeld gestort is op bovenvermeld rekeningnummer. Na betaling ontvang je van ons een bevestiging van je inschrijving via mail. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 35. De volgorde van inschrijvingen wordt bepaald door de volgorde van betaling. Bij onvoldoende aantal inschrijvingen kan het zijn dat de studiedag geannuleerd wordt. In de prijs is ook een broodjesmaaltijd (lunch) voorzien. Bij annulering minder dan 2 weken vóór de aanvang van de studiedag (dus na 11/10/2017) zal het inschrijvingsgeld  niet worden terugbetaald !

Locatie
Psychiatrisch Centrum Sint-Hiëronymus, Dalstraat 84 te 9100 Sint-Niklaas

Bereikbaarheid :

  • Trein : Het station van Sint-Niklaas bevindt zich op ± 1,5 km van het psychiatrisch centrum. U kan eventueel een taxi nemen of de autobus met een halte op de Grote Markt of de Hofstraat.
  • Bus : De Grote Markt van Sint-Niklaas is de centrale start- en stopplaats voor autobusvervoer vanuit gans het Waasland. Bij ‘De Lijn’ kunt u telefonisch terecht voor meer informatie (tel. (09)210 93 11) of via www.delijn.be
  • Auto :
    • Komende vanuit richting Gent – E17 : uitrit Sint-Niklaas – 1e afslag = uitrit nr. 14 (Hamme/Hulst) ; linksaf richting Sint-Niklaas centrum tot aan de eerste verkeerslichten, vervolgens rechtsaf ; aan de volgende verkeerslichten, baan kruisen, rechtdoor rijden.
    • Komende vanuit richting Antwerpen – E17 : uitrit Sint-Niklaas ; parallel met de autobaan blijven rijden tot uitrit nr. 14 (Hamme/Hulst) ; rechtsaf richting Sint-Niklaas centrum tot aan de eerste verkeerslichten, vervolgens rechtsaf ; aan de volgende verkeerslichten, baan kruisen, rechtdoor rijden.
    • Komende vanuit richting Brussel : rijksweg Breendonk – Temse – Sint-Niklaas N16 ; richting N70 Lokeren (de tunnel niet inrijden) ; het rond punt voor ¾ volgen (richting Lokeren) ; bij de tweede verkeerslichten rechtsaf. De ziekenhuiscampus bevindt zich vervolgens in het verlengde van deze straat op ± een 2-tal km aan de rechterzijde

In de omgeving van het psychiatrisch centrum zijn een aantal parkeergelegenheden. Overal geldt de regel betalend parkeren of het plaatsen van een parkeerschijf!!! Bezoekers kunnen gebruik maken van de parking op de ziekenhuiscampus.

Spring naar toolbar