Psychomotorische gezinstherapie

18/02/2019
Wanneer 19-09-2019 09:00 tot
11-10-2019 17:00
Waar Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (Faber), Gebouw De Nayer, lokaal 00.01 aula, Tervuursevest 101, 3001 LEUVEN
Naam
Voeg agenda-item toe aan kalender  vCal
 iCal
Toon je interesse/aanwezigheid voor dit event via  

In deze 4-daagse training, gedoceerd door Marco Visser, staat het leren denken vanuit de systeemtherapeutische principes centraal, zodat je zelf psychomotorische activiteiten kunt creëren en begeleiden die passend zijn voor het gezin, hun focus en het proces. De cursus is zo opgezet dat er ruimte is voor theoretische verdieping en praktische oefeningen. We staan stil bij diverse perspectieven en begrippen. Na afloop van de vorming kun je gezinnen meer begrijpen vanuit hun context en beschrijven in termen van structuren, posities en patronen. Daarnaast leer je een positie aan te nemen vanuit meervoudig partijdigheid en stem je af met het gezin vanuit het dialogische werken gericht op de samenwerking.
We besteden aandacht aan het werken met gezinnen als zelfstandig therapeut en hoe je een samenwerking aan kan gaan met een gezinstherapeut.

Naast het bekijken en reflecteren op filmfragmenten, het aangereikt krijgen van een theoretisch kader zullen de deelnemers ook in oefenrollen worden uitgenodigd en in dialoog gaan met elkaar.

Deze cursis richt zich in eerste instantie tot psychomotorisch therapeuten die zich (verder) wensen te bekwamen in de psychomotorische gezinstherapie. Daarnaast zijn ook systeemtherapeuten, geïnteresseerd in de samenwerking met psychomotorische therapeuten welkom.

Marco Visser

Marco is systeemtherapeut en psychomotorisch therapeut. Hij is in beide disciplines werkzaam bij Juzt, een aanbieder van jeugdzorg in de regio Brabant (NL). Ook is hij werkzaam als systeemtherapeut en opleider bij praktijk Euthopia. Een centrum voor systeemtherapie, opleiding en supervisie. Naast het werken met jongeren en hun gezinnen publiceert hij over systeem- en vaktherapie en geeft op verschillende plekken in zowel Nederland als Vlaanderen vorming. Binnen zijn werk richt hij zich op een zo goed mogelijke afstemming met het systeem, gebruikmakend van dialoog en de krachten en mogelijkheden van het systeem.

Meer info

  • Inschrijvingsbedrag: 600 euro (inclusief drank, lunch en certificaat)
  • Maximaal 16 deelnemers
  • Subisidieaanvraag mogelijk via kmo-portfeuille (details voor uw aanvraag).

Als u inschrijft gaat u akkoord met de annuleringsvoorwaarden!

  • Donderdag 19 september en vrijdag 20 september 2019, telkens van 09.00 – 17.00 u.
  • Donderdag 10 oktober en vrijdag 11 oktober 2019, telkens van 09.00 – 17.00 u.

Accreditatie

Aangevraagd

 

 

SCHRIJF NU IN

Annuleringsvoorwaarden

1. Annulering met recht op volledige vergoeding is mogelijk tot 14 kalenderdagen vóór de start van de opleiding.

2. Bij annulering binnen 14 kalenderdagen vóór de start van de cursus moet er 50% van het inschrijvingsgeld betaald worden.

3. Bij annulering vanaf de start van de cursus moet het volledige inschrijvingsgeld betaald worden.

4. Verzoeken tot annulaties worden enkel via e-mail naar permanentevorming.faber@kuleuven.be toegestaan (niet via sociale en/of andere media).

Spring naar toolbar