Lichaamsbeleving in de praktijk – !!! VERZET !!!

05/11/2019

Home

 

Beste,

Het bestuur van de Vlaamse Vereniging van Psychomotorisch Therapeuten nodigt u uit op een studiedag rond het thema “Lichaamsbeleving bij adolescenten”. Deze studiedag vindt plaats op donderdag 26/03/2020. Dit gaat door in UPC KU Leuven, campus Kortenberg en wordt begeleid door Tine Van Damme, Barbara Verscheure en Jennifer De Smet.

Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen!!

Verloop van de dagen :

9.30-9.55u: Onthaal met koffie

9.55-10.00u: Verwelkoming door de VVPMT

10.00-12.00u: Lichaamsbeleving: theorie

12.00-13.00u: Lunch

13.00-15.00u: Workshop lichaamsbeleving

15.00-16.00: Discussie/intervisie lichaamsbeleving

16.00u.: Afronding

Inhoud van de studiedag :

Deze studiedag bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte. Tine Van Damme zal een theoretische uiteenzetting geven over de ontwikkeling van het lichaamsbeeld bij adolescenten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de beïnvloedende factoren, evenals een aantal risicofactoren. In de namiddag zullen Barbara Verscheure en Jennifer De Smet op een praktische wijze verschillende oefeningen aan bod laten komen die zij binnen hun klinisch werk gebruiken. Als afsluiter wordt een intervisie rond het thema lichaamsbeleving aangeboden.

Personalia

Dr. Tine Van Damme is als post-doctoraal onderzoeker verbonden aan de KU Leuven, Departement Revalidatiewetenschappen, Onderzoeksgroep Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie. Daarnaast werkt ze als psychomotorisch therapeut op het Expertisecentrum Autisme, UPC Z.Org KU Leuven.

Barbara Verschuere is psychomotorisch therapeut werkzaam binnen UPC KU Keuven, campus Gasthuisberg op de dagkliniek. Het dagziekenhuis is een afdeling voor kinderen en jongeren met lichamelijke problemen waarvoor geen duidelijke medische verklaring gevonden wordt. Daarnaast kunnen kinderen en jongeren met psychische en psychiatrische moeilijkheden er eveneens terecht.

Jennifer De Smet is psychomotorisch therapeut werkzaam binnen UPC KU Leuven, campus Kortenberg op de afdeling Beaufort. Beaufort is een afdeling voor jongeren tussen 14 jaar en 18 jaar. De afdeling bestaat uit een crisisgroep en een kortverblijfgroep. Beaufort crisis is een reguliere crisisinterventie van twee weken. Beaufort Kortverblijf is een behandelingstraject van drie maanden.

Praktische info :

Je kan je inschrijven voor deze studiedag(en) via e-mail : info@vvpmt.be.

De kostprijs bedraagt € 100 voor leden van de VVPMT ; niet-leden betalen € 140; studenten PMT betalen € 50.

Het inschrijvingsgeld dient overgemaakt te worden op het rekeningnummer van de VVPMT (BE59 4238 1293 6126), VVPMT, Korbeek-losestraat 43, 3360 Bierbeek, met vermelding van je naam en “studiedag lichaamsbeleving”. Opgelet ! Je inschrijving is pas definitief als het inschrijvingsgeld gestort is op bovenvermeld rekeningnummer. Na betaling ontvang je van ons een bevestiging van je inschrijving via mail.

Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 20. De volgorde van inschrijvingen wordt bepaald door de volgorde van betaling.

Bij onvoldoende aantal inschrijvingen kan het zijn dat de studiedag geannuleerd wordt.

In de prijs is ook een lunch voorzien.

Inschrijvingen die worden geannuleerd binnen 2 weken vóór de datum van de studiedag, worden niet terugbetaald.

Locatie :

UPC KU Leuven, campus Kortenberg. Leuvensesteenweg 517, 3070 Kortenberg.

 

 

 

VERZET WEGENS CORONA NAAR 17/09/20

Spring naar toolbar