Cross-over improvisatietheater & ervaringsleren

23/01/2020

inhoud

Een ervaringsgerichte zoektocht naar wat een cross-over tussen improvisatietheater en ervaringsleren voor begeleiders van groepen kan opleveren.

Speels en lichtvoetig verkennen we ervaringsgericht de versterkende mogelijkheden van de combinatie tussen improvisatietheater en ervaringsleren. We proberen uit, ervaren, reflecteren, verankeren het via metareflectie in theorie, tenslotte verkennen we mogelijke toepassingen voor je praktijk als begeleider van groepen.

De workshop wordt door Eva Van Eynde en Joris Piot gegeven.

  • Eva Van Eynde is pedagogisch coördinator van circusschool Circolito. Daarnaast werkt ze al jaren als docent en speler bij het improvisatietheaterhuis Inspinazie. In haar werk met groepen past ze improvisatietheater toe als kunst, methode en filosofie. Vanuit speelsheid, veiligheid en durf brengt ze onderliggende beweegredenen in groepen naar boven.
  • Joris Piot is coördinator van het postgraduaat Ervaringsgericht Ontwikkelen in Groepen van UCLL – Sociale School Heverlee. Als enthousiaste promotor van Active Reviewing en breed ervaringsleren probeert hij tot leerrijke fusies van diverse disciplines te komen.

doelgroep

Leerkrachten en begeleiders van groepen binnen jeugdwerk, volwassenenwerk, jeugdwelzijn, sociaal-cultureel, orthopedagogie, onderwijs, psychiatrie …

praktische informatie

Datum & uren
Vrijdag 15 mei 2020
10.00 – 17.00 uur

Locatie
Inspinazie
Opvoedingsstraat 19
3010 Kessel-Lo

Prijs

  • €90 voor externen
  • €20 voor studenten
  • 30% korting voor UCLL-personeel

Van belang

  • Er is geen lunch voorzien, wel koffie, thee en water.
  • Doe losse kledij en propere kousen aan

Meer informatie

Spring naar toolbar