Cross-over circus & ervaringsleren

23/01/2020

inhoud

Een ervaringsgerichte zoektocht naar wat een cross-over tussen circus en ervaringsleren voor begeleiders van groepen kan opleveren.

In de voormiddag nemen we je mee in een enthousiasmerende circuservaring, die we daarna onderzoeken vanuit kaders van ervaringsleren om alzo te peilen naar de versterkende mogelijkheden van de combinatie ervaringsleren en circus. Vanaf de namiddag vliegen we erin met enkele toepasbare circusinitiaties. Deze korte blokken staan los van elkaar en geven ons de mogelijkheid  tussen de lijnen  naar mogelijke surplussen vanuit ervaringsleren te speuren. Alles wordt aan elkaar gelijmd met de kracht van het spel en start vanuit verbinding.

Trek makkelijk zittende kledij aan, want er kan en mag gezweet worden. Al dan niet door uit je comfortzone te stappen, want daar wacht de verwondering over jezelf en elkaar.

Deze workshop is een organisatie van UCLL en vzw Ondersteboven. Joris Piot en Milena Nowak begeleiden de workshop.

  • Milena Nowak is stuiterbal en eeuwige speelvogel. Groepen faciliteren en mensen laten bewegen doet ze met vuur, vol energie en oneindig veel liefde. Ze is oprichter van vzw Ondersteboven; een expertisecentrum dat circus educatieve programma’s ontwikkelt, ze begeleidde tien jaar lang groepen met een hoge kwetsbaarheid bij verschillende non-profitorganisaties en is al jaren gedreven circuslesgever bij Ell Circo d’ell Fuego. Onlangs startte ze het creatief collectief Dwarsligger. Dat brengt mensen op geheel eigen wijze samen en richt zich op vrije tijd. Tevens is zij de kleinste acrobaat bij het circuscollectief Brakrobaten.
  • Joris Piot is coördinator van het postgraduaat Ervaringsgericht Ontwikkelen van Groepen bij UCLL, Sociale School Heverlee. Als enthousiaste promotor van Active Reviewing en breed ervaringsleren probeert hij tot leerrijke fusies van diverse disciplines te komen.

doelgroep

Leerkrachten en begeleiders van groepen binnen jeugdwerk, volwassenenwerk, jeugdwelzijn, sociaal-cultureel, orthopedagogisch, psychiatrie …

praktische informatie

Datum & uren
Woensdag 11 maart 2020
10.00 – 17.00 uur

Locatie
Inspinazie
Opvoedingsstraat 19
3010 Kessel-Lo

Prijs

  • €90 voor externen
  • €20 voor studenten
  • 30% korting voor UCLL-personeel

Van belang

  • Er is geen lunch voorzien, wel koffie, thee en water.
  • Doe losse kledij en propere kousen aan

Meer informatie

Spring naar toolbar